El ple de gener comptava amb dues mocions que entraven per urgència. Una d’elles recollia el gest de suport als cítrics valencians davant de l’entrada de cítrics procedents d’altres països, com Sud-àfrica, amb una normativa molt més flexible respecte a l’ús de fitosanitaris, per exemple, del que permet la Unió Europea
Aquesta lluita per defensar el cítric valencià ha rebut nombroses mostres de suport efectiu en els últims anys i, especialment, en els últims mesos. A aquest factor se suma la lluita de preus, que fa cer al mercat, ja que el cítric valencià pot competir en qualitat, però no en preus perquè el procedent de Sud-àfrica és més barat, encara que de pitjor qualitat, com explicava el regidor d’Agricultura, Domingo Roca. En els últims mesos són molts els consistoris que s’han unit a aquesta lluita.
Plataforma per un nou Centre Ocupacional Baix Maestrat
Una altra de les mocions presentades feia referència a la Plataforma per un Centre ocupacional Baix Maestrat, afavorida per col·lectius com Cocemfe o Fenòmens, entre altres, que aposten per la implantació d’un altre centre que pugui oferir eines per a la inserció laboral dels seus usuaris, així com incidir en la millora d’habilitats personals. Es pretén, també, acabar així amb la llista d’espera que hi ha actualment al IVASS. L’edil Marta Escudero defensava la moció recordant, a més, la desigualtat territorial actual, ja que Alacant triplica els centres amb el que s’explica a Castelló.
Les dues mocions eren aprovades per unanimitat.
Subvencions a entitats
En el ple d’aquesta setmana també eren aprovades les subvencions a diferents entitats i ONG. La subvenció destinada a les Falles es resolia amb una quantitat de 4200 per a cada comissió, amb un total de 47 000 a la Junta Local Fallera.
En l’apartat esportiu, destacar la subvenció al Club Esportiu Benicarló, que s’eleva a 16 000 euros. En l’apartat d’ONG, tant Mans Unides, com Delwuende, com Proide, rebran un total de 5000 euros destinats a projectes internacionals.