Joaquin Araujo, Joan Carles Lino i Tica Font centren l’agenda de conscienciació, reflexió i anàlisi mediambiental
Amb l’objectiu posat en construir espais per a la informació, reflexió i conscienciació sobre el canvi climàtic i totes les problemàtiques que es vinculen a aquest tema, s’ha presentat a Benicarló el IV Cicle de Conferències sobre Canvi Climàtic. Un cicle que ha comptat en ocasions anteriors amb gent tan rellevant com Jorge Riechmann, Antonio Turiel, Tasio Urra, Pedro Prieto o Yayo Herrero.
L’edil de Medi Ambient, Ximo Bueno, acompanyat pels integrants de l’organització d’aquestes ponències en què participa el consistori benicarlando, Quique Luque i Alícia Coscollano, han convidat a la ciutadania de la ciutat i comarca a assistir a tres interessants conferències que marcaran l’agenda des d’aquesta mateixa setmana fins a l’estiu.
El IV Cicle començarà amb la conferència del brillant Joaquín Araujo, que com ha assenyalat Coscollano, «un poeta naturalista que viu emboscat. Volíem apropar a aquesta edició a la gent de Benicarló perquè poguéssim gaudir-lo en tota la seva intensitat». «Recordem que Araujo ha estat president del Projecte Gran Simi a Espanya, que va ser coautor juntament amb Felix Rodríguez de la Font de l’enciclopèdia de la fauna ibèrica i europea, que és columnista, documentalista, poeta, a més de moltes altres virtuts». Araujo oferirà el dia 30 a les 20:00 a la sala d’actes de Caixa Benicarló, com la resta de conferències, la ponència que porta per títol ‘Aprenem de la natura’. La segona conferència es centrarà en el mar i la situació del fitoplàncton marí, «fitoplàncton marí i canvi climàtic», i serà oferta per un benicarlando molt relacionat amb l’educació, el biòleg Joan Carles Lino.
Luque ha assenyalat que, «el plàncton és vital per al manteniment de les cadenes tròfiques en aquest cas de la mar». «Resulta interessant comprovar com està modificant el mar els metalls pesants, l’escalfament de les aigües i com afecta la base alimentària dels recursos marins». «Veurem imatges impressionants i molt noves i curioses de l’aigua del mar i els seus components». La conferència tindrà lloc el 11 de maig a les 20 h.
Finalment, el cicle es tancarà a la ciutat amb Tica Font. És llicenciada en Física, porta gairebé trenta anys formant part de diferents associacions pacifistes, com l’ONG Justícia i Pau i, més recentment, l’Institut Català Internacional per la Pau. És experta en Economia de defensa, comerç d’armes, pressupostos de defensa, indústria militar, migracions i moltes altres temàtiques més de col·laborar en nombroses investigacions i publicacions. Font ens presentarà la seva ponència titulada ‘Tensions entre ciutat i perifèria, el perill dels populismes’. Estarà en nosaltres el dia 14 de juny, a les 20:00 hores.
Campanya de conscienciació juntament al Club de Bàsquet
D’altra banda, Bueno ha avançat que el proper dissabte és L’Hora del Planeta, a la que l’any anterior es va sumar Benicarló, «i aquest any pretenem ser més ambiciosos», de manera que com ha avançat l’edil s’apagaran diferents edificis emblemàtics de la ciutat. A més, paral·lelament l’àrea de Medi Ambient ha organitzat una campanya de recollida de plàstics de 17 a 18 des del Morrongo fins al Barranquet conjunta amb el Club de Bàsquet de Benicarló. «La idea era centrar-nos en el Barranquet que està molt brut des de les pluges torrencials, però el centrarem a la platja del Gurugú a l’àrea destinada a gossos fins a la platja del Morrongo en una campanya simbòlica de conscienciació entre l’Ajuntament i el Club». La neteja del Barranquet quedarà pendent per a pròximes dates, encara que sigui responsabilitat de la Confederació Hidrogràfica, sol fer-se càrrec, finalment, l’Ajuntament.
1 Comentari
[…] Font i foto: La Calamanda […]