L’acrònim de Benicarló -Bló-, ha servit per constituir una marca plena d’autenticitat que sedueix pel seu disseny senzill, directe i essencial
La marca ha estat presentada oficialment a la capella del Mucbe
S’ha evitat qualsevol tipus d’eslògan perquè sigui el visitant qui extregui conclusions i construeixi el seu propi relat
La capella del Mucbe ha acollit la presentació en societat de la nova marca turística distintiva de Benicarló que a partir d’ara representés a la ciutat. Englobada en el disseny del pla estratègic com a part d’un plantejament global i necessari pel que fa a renovació, la marca tenia com a objectiu recollir tota l’autenticitat i sinceritat en un disseny transversal i modern que serveixi com a eina per potenciar projectes turístics.
La presentació ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa de la ciutat, Xaro Miralles, de l’edil de Turisme, Rosana Marzá i, també, dels dissenyadors Pepe Gimeno i Mauro Gimeno (Gimeno Gràfics).
La finalitat resideix a vincular l’oferta turística a una marca plena d’autenticitat que s’ha escollit després de tenir en compte els recursos de Benicarló tant paisatgístics com festius, el sector primari, el sector gastronòmic, el sector comercial, els recursos patrimonials, el turisme verd i el turisme nàutic, com ha apuntat l’edil de Turisme.
Pel que fa a disseny i tipografia, s’ha intentat transmetre un dinamisme que evoqui el sol, la ciutat, i l’horitzó mediterrani. Tot, banyat en un degradat de color blau turquesa que li dóna profunditat i transmet el color de la vida mediterrània.
S’ha volgut ressaltar, així mateix, el factor sostenible experimental i de qualitat. Com han explicat durant la presentació, la nova marca ha estat creada sota el paraigua del Pla Estratègic de Turisme, per la qual cosa forma una iniciativa global pel que fa a promoció de la localitat i els seus recursos. Així mateix, s’ha evitat qualsevol tipus d’eslògan perquè sigui el propi visitant qui extregui conclusions i construeixi el seu relat. També s’ha fugit d’estereotips, com han explicat els dissenyadors, buscant l’abstracció, el sintetisme i la rigorositat.
Miralles ha destacat que «amb aquesta marca se segueix un camí ja iniciat en 2016, a través del qual pretenem lligar el turisme a la identitat pròpia i crear una imatge de prestigi, un valor afegit per als nous turistes que ens permeti oferir-los un turisme experiencial els 365 dies de l’any i millorar així la competitivitat de la nostra destinació «.
El llançament d’aquesta marca turística és l’inici d’un projecte que va iniciar la regidoria de Turisme el 2016, quan l’Institut Superior d’Estudis Turístics de la Universitat de Girona (INSETUR), va dissenyar un Pla Estratègic per al desenvolupament turístic de la ciutat.
Des de l’àrea, que aviat disposarà de web pròpia, «es contempla que el desenvolupament d’aquest nou model de turisme, que es va plantejar com un projecte amb llarg recorregut, estigui a punt per a l’any 2020», segons ha indicat Marzá.