Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural

Vinaròs Art Urbà apropa els grafitis als alumnes del col·legi del Baix Maestrat

Els xiquets han gaudit d'una jornada artística pintant en parets de cartró, al mateix temps que han desenvolupat les seves capacitats socials i la seva autonomia personal

Aquest matí els alumnes del col·legi d'Educació Especial del Baix Maestrat han participat en un taller de grafiti a través de la iniciativa Vinaròs Art Urbà. Durant la jornada els joves han realitzat diverses pintades en parets de cartró, que s'han preparat per l'ocasió, amb la voluntat que gaudissin d'una activitat artística i diferent a l'aire lliure.

D'altra banda, cal destacar que alguns artistes urbans també s'han afegit a la iniciativa i durant el matí han fet grafitis amb el nom dels alumnes del col·legi. El responsable de la iniciativa, Francisco López "Chile", ha explicat que "amb el taller els xiquets han tingut l'oportunitat de poder provar una forma diferent de fer pintura amb esprais, al mateix temps que també han pogut conèixer una mica millor aquesta tècnica". 

"Chile" ha indicat que els artistes urbans que també han participat en el taller pintant el nom dels alumnes, exposaran el seu treball en la mostra que es farà a la Fundació Caixa Vinaròs. A més, afegia que "aquestes pintures es podran comprar a un preu simbòlic i tota la recaptació que s'aconsegueixi es destinarà al col·legi del Baix Maestrat perquè puguen organitzar més activitats".

"Chile" ha agraït el suport de l'Ajuntament i Caixa Vinaròs, així també com la col·laboració de les empreses Brial i Álvaro Albalat que han col·laborat amb el taller amb la donació del material i els esprais.

Per la seua banda, el director del centre, Richard Campos, ha agraït a l'Ajuntament de Vinaròs haver escollir l'escola per realitzar el taller i ha indicat que "aquesta activitat suposa un bon exercici perquè els alumes desenvolupen les seves habilitats socials i el seu grau d'autonomia". 

Vinaròs Art Urbà seguirà amb més iniciatives artístiques al llarg de l'any, amb un nou taller que s'adreçarà a la gent de la tercera edat i la pintura de grans dimensions que es farà a l'edifici que hi ha ubicat a l'avinguda Pablo Ruiz Picasso.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.