Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural

La XXVII edició del Concurs Internacional de Música de Cambra Ciutat de Vinaròs ofereix un magnífic nivell

La cloenda ahir diumenge va acollir el lliurament dels premis als guardonats i la interpretació de peces que van esdevindré exercicis musicals extraordinaris

alícia coscollano i masip

El Concurs Internacional de Música de Cambra de Vinaròs ha ressorgit amb tota la plenitud quan a la magnífica formació i interpretació dels participants. Ahir diumenge es cloïa un dels certàmens musicals més selectes de les nostres comarques amb el lliurament dels premis als primers guardonats. Un acte que anava acompanyat pel concert que cadascú dels grups oferia a manera de cloenda de la dissetena edició. El llistat molt alt en unes interpretacions magnífiques que van tocar el cel amb l'actuació dels guanyadors, el quartet madrileny de saxofonistes Thesis. Conformat per Álvaro Arias, Carlos Ordoñez, Pablo Vigo i Roi Barros, el quartet guanyaven la valoració del jurat i una dotació de 2.500 euros. La interpretació de 'Ciudades', de Guillermo Lago, resultava un exercici musical formidable.

Altres guardonats, en aquest cas en un segon premi, eren el quartet Ad Libitum, de Rafelbunyol, conformat per Ferran Garcerà (clarinet / requinto), Cristina Lloret (clarinet), Gemma Guiot (clarinet) i Sergi Bayarri (clarinet baix).

Van bordar magistralment la peça “Quartor pour 4 clarinettes”, d’Ida Gotkovsky.

Finalment el tercer lloc ha tingut dos guanyadors: Artem Trio, d'Amsterdam, que van oferir la interpretació de Piano trio Op. 1 nº 3, de L V Beethoven,  i el Trio Aquarel·les, de Pinoso, Alacant. Aquest últims van interpretar Trois Aquarelles de Philippe Gaubert.  

L’acte que any rere any organita Joventuts Musicals va comptar amb la presència de l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, i del regidor de Cultura, Marc Albella, a més d’altres representants de la corporació municipal.

Com va assenyalar Pla, "gràcies a Joventuts Musicals de Vinaròs, organitzadors d'aquest concurs, al jurat que ve a donar suport a aquest certamen, al treball realitzat des de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vinaròs i als participants que han format part d'aquesta dissetena edició d'un concurs que compta amb una gran trajectòria". El certamen pretén des dels seus orígens donar visibilitat i premiar els nous talents en la música de cambra a nivell internacional.

 

 

 

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.