Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural

Mapi Amela i Miguel Guerrero : “Estem entregats al 200% a Ahorradoras.com i la nostra intenció és fer-la créixer”

“No cal viure a Barcelona o Madrid per tenir un projecte amb futur”

alícia coscollano

Ahorradoras.com va posar-se en marxa l’ agost de 2011 arran de l’ afició de Mapi Amela, cofundadora de la web, per buscar ofertes, mostres gratuïtes i oportunitats a la xarxa. Com explica Miguel Guerrero , l’altra part imprescindible del tàndem, al principi, eren els seus amics els que demandaven a Mapi que els busqués aquestes oportunitats també per a ells, circumstància que poc desprès els va decidir definitivament a crear un bloc. Així naixia ahorradoras.com, que amb l’ ajuda tècnica de Miguel, pretenia ser un espai en el qual reunir tota aquesta informació per tal que la gent interessada la pogués tindre al seu abast. Tres anys desprès, el nombre de persones que visiten la web ha crescut fins arribar a una xifra immensa, “el bloc compta amb 8000 visites diàries”, indiquen, a més dels 40.000 seguidors a facebook i visites procedents de 160 països. Quasi res! La repercussió a nivell social i mediàtic d’Ahorradoras.com ha estat tant gran que alguns dels mitjans d’àmbit estatal s’han apropat fins a Vinaròs per fer un reportatge in situ als impulsors del projecte. 

 

Expliqueu com es manté Ahorradoras.com. Quin funcionament teniu com empresa? La publicitat és la base d’aquesta iniciativa?
Rebem moltes ofertes i promociones a diari i fem una selecció de les que ens semblen més interessants per la nostra audiència. Principalment, tenim molt en compte que siguen autèntiques i sense ”lletra menuda”. Per aquest motiu, encara que aquestes entrades al bloc, en alguns casos, siguen patrocinades, sempre diem la nostra sincera opinió. És el què els nostres seguidors mereixen, per damunt de tot! Cal dir què, les mateixes marques comercials, també demanen aquesta sinceritat, independentment de que sigue un post patrocinat o gratuït.

Esperàveu obtenir aquesta repercussió?
Realment, no. I estem molt contents! En aquell moment havíem creat al voltant de 14-16 pàgines webs de diferents temàtiques amb la intenció “d’encertar” amb alguna d’ elles ja que hi ha que diversificar per ser molt difícil encertar amb la primera opció. A dia d’ avui vivim de la web i rebem moltíssimes mostres d’ agraïment per col•laborar a que les famílies puguen estalviar aconseguint productes per un preu més baix. A més, compartim consells d’ estalvi que podem aplicar en el dia a dia, a totes les cases. Tota mena de recursos d’ estalvi que ajuden a famílies tant a les què ho estan passant malament com a les que volen estalviar per què mai està de més fer-ho.

Veiem que la pàgina integra conceptes molt amplis, des d’una recepta per a fer un pastís fins a consells per tal de netejar electrodomèstics amb productes, diguem, més naturals.
Intentem reunir el major nombre possible de recursos d’ estalvi: receptes econòmiques, cupons descompte, mostres gratuïtes, campanyes de màrqueting participatiu, sortejos... A més, intentem que, cada vegada més part del contingut estiga en format audiovisual, pujant vídeos al canal que tenim a Youtube mostrant com fer una recepta, com reutilitzar un producte, etc...

Perquè el format de la pàgina està dirigit a dones, quan hi ha tant homes com dones que són partidaris d’estalviar? El tipus d’usuari és preferentment dona?
El motiu principal és què, quan vam decidir crear una web amb aquesta temàtica d’ estalvi, el “domini” que hi havia lliure era “Ahorradoras”, com que és en femení, vam començar a dirigir-nos a les dones. Per descomptat, tot el contingut és d’ utilitat tant per a dones com per a homes. De fet, molts homes utilitzen la nostra web i participen a les xarxes socials d’ Ahorradoras encara que la majoria de persones que ens segueixen son dones.

D’on us arriben els consells?
Molts d'ells són els típics consells que la saviesa popular sempre ha compartit i també tenim un equip de blocaires que són especialistes en diferents matèries com cuina , reciclatge , .. i aporten els seus trucs d'estalvi a la web.

El reciclatge està molt present.
Si , tots hem sentit això de que "no és més ric el que més té sinó el que menys gasta ", ja que per descomptat que reciclar i reutilitzar coses que tenim a casa ens ajuda a estalviar i a donar un respir al nostre planeta , amb el que guanyem tots ;)

Els descomptes en botigues i magatzems de roba, és el tema del qual esta més pendent la gent, en general?
Les usuàries s'interessen pels descomptes en moda , perfumeria , bellesa , ... tot i que els descomptes que més agraden a tothom són els d'alimentació .

Com ha estat l’experiència que es posen en contacte amb vosaltres televisions com TV1, o Radio Nacional de Espanya?

Per a nosaltres és un orgull que grans mitjans de comunicació com TVE1 o RNE s'interessin en la nostra web i vulguin ocupar part dels seus espais parlant de nosaltres . L'experiència del dia d'enregistrament amb l'equip de Comando Actualidad de Tve1 ha estat genial i per a nosaltres una grandíssima difusió a nivell nacional. A més a nosaltres ens serveix per poder donar a conèixer a tothom que no cal viure a Barcelona, Madrid , ... per tenir un projecte amb futur, perquè des de Vinaròs es pot realitzar aquest treball gaudint del clima i la qualitat de vida que tenim aquí .

Quina es la vostra valoració al llarg d’aquest temps?
Nosaltres ara mateix estem lliurats al 200% amb Ahorradoras.com i la nostra intenció és seguir fent- créixer. La nostra valoració és molt positiva i com deia abans estem molt contents de poder treballar en això que ens agrada.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.