Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural
Marc Parrot encapçala un cartell de luxe per a la tercera edició del Petit Festival

Marc Parrot encapçala un cartell de luxe per a la tercera edició del Petit Festival

Els propers 19 i 20 de maig tindrà lloc la tercera edició del Petit Festival amb la presència de noms com Marc Parrot, Joan Rovira, Ual·la, El sobrino del diablo, Daniel Higiénico o Rafa Pons

El benicarlando Dani Tejedor presentarà el seu primer treball com a cantautor, Cuerpo de ciudad

Benicarló es prepara per a la tercera edició del Petit Festival, una cita que ja s'ha convertit en un referent de la cançó d'autor i que, sota el paraigua del projecte El centre batega, comptarà enguany amb la presència de reconeguts cantautors però que servirà també, a través del Concurs de cantautors amb la veu petita, per a descobrir noves veus.

Així ho han explicat el regidor de Cultura, Josep Barberà, i la presidenta de l'associació Petit Festival, Sònia Llorach, en la presentació del cartell, on han destacat la gran qualitat de totes les propostes musicals i la voluntat de donar al festival una projecció més àmplia. «La nostra proposta -ha assenyalat el regidor de Cultura- és incorporar Benicarló i el Petit Festival a la xarxa de festivals que tenim actualment al País Valencià, sense oblidar la nostra aposta original de promocionar cantautors de xicotet format i de donar oportunitats als nous talents». «És un festival tan diferent -ha remarcat Barberà- que ens pot situar en un punt central». El regidor ha volgut destacar que «ens trobem en una zona privilegiada, perquè si bé es cert que estem geogràficament en un extrem del País Valencià, també és cert que som al centre d'una xarxa cultural i lingüística comuna que ens situa en un espai veritablement envejable».

Els concerts tindran lloc els dies 19 i 20 de maig. Divendres, com l'any passat, les actuacions s'ubicaran en diversos espais del centre històric (Mercat Central, carrer de Sant Joaquim, plaça del Mercat Vell, passeig de Ferreres Bretó) i per dissabte, es desplaçaran a la plaça dels Mestres del Temple.

Divendres serà el torn dels guanyadors del Concurs de cantautors amb la veu petita, que es coneixeran la setmana que ve, i d'altres artistes com la jove cantautora valenciana Maria Faubel, que va participar l'any passat en el Concurs, el binomi Ual·la, que presenta un xou de petit format amb música i humor a parts iguals, El sobrino del diablo, o el reconegut cantautor Joan Rovira, artista revelació 2016 dels Premis Enderrock, que presentarà el seu nou treball «Encara tenim temps».

La jornada de dissabte, amb Pedro Chillón com a mestre de cerimònies, començarà amb l'actuació del grup Arrop i Tallaetes, fruit de la voluntat del Petit Festival de captivar també un públic més infantil, i tindrà com a actuació més destacada la de Marc Parrot, conegut també com El chaval de la peca, que presenta el seu últim treball, «50 anys de la Nova Cançó», on projecta la seua vessant més íntima.

També hi seran Roger Puig, pura barreja de pop i psicodèlia, Road Ramos, compositora compromesa amb una gran força dalt de l'escenari, l'enginyós i irreverent Daniel Higiénico o Rafa Pons, a mig camí entre el rock i la cançó d'autor.

Una de les actuacions més esperades, sense dubte, serà la del músic benicarlando Dani Tejedor que, acompanyat del seu germà Leo Tejedor, presentarà oficialment i en primícia el seu primer treball com a cantautor, «Cuerpo de ciudad».

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.