Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural

Aula de Teatre de Vinaròs acomiada el curs amb grans apostes teatrals

Des d’Arthur Miller a Agatha Christie passant per Cyrano, els actors dels diferents grups de l’Aula omplirà de teatre l’escenari de l‘auditori municipal

alícia coscollano i masip

L’Aula de Teatre de Vinaròs acomiadarà el curs amb diferents propostes teatrals escollides que passaran des de la dramatúrgia d’Arthur Miller, fins la poètica de Cyrano o l’introga d’Agatha Christie. Com han  presentat aquest matí el regidor de Cultura, Marc Albella, i el director de l’Aula Municipal, Toni Guillot.  Els Figurants, les Mil i Una i Teatrèmol oferiran des dels escenaris vinarossencs tres grans propostes que pretenen ser una aposta de continuïtat per la qualitat que es va pautar com objectiu des de l’inici.

Amb actors amateurs que han assolit un nivell prou alt en diferents vessants, Guillot ha realitzat un repàs de les diferents propostes, així com els horaris, que podrà gaudir el públic. Així, el grup de teatre Teatremol representarà els pròxims 25, 26 i 17 de maig l’obra “Salem”, una versió de Les bruixes de Salem, del gran Miller, amb tot el puritanisme vinculat a l’època i el seu context. Divendres i dissabte la representació tindrà lloc a les 22:30 h., mentre que diumenge serà ales 19:30.

D’altra banda, Els Figurants representaran una adaptació de l’obra Cyrano de Bergerac l’1, 2 i 3  de juny. Divendres i dissabte la sessió serà nocturna, a les 22:30, i diumenge la representació tindrà lloc a les 19:30 h. Es tracta d’una obra plena de romanticisme del clàssic d’ Edmond Rostand.

Finalment,  Les Mil i Una representarà “El vagón de Calais”, una adaptació de l’Assassinat en l’Orient Express de la reconeguda escriptora. L’obra està programada per als dies 15, 16 i 17 de juny.  Divendres i dissabte s’oferirà una funció a les 22:30, i diumenge un altra a les 19:30.  

Les entrades ja es poden adquirir a l’auditori de dimarts a diumenge, a un preu de 5 euros.

 

Un repte... i molta participació en l'agenda cultural

Tant Guillot com Albella han realitat una crida i han destacat el nivell assolit per l’aula de teatre vinarossenca. Guillot també ha remarcat el repte que suposa cada any oferir als alumnes una dinàmica d’aprenentatge que incrementi cada cop més el  nivell escenogràfic dels alumnes, dels quals, ha incidit, són amateurs perque no cobren, però podrien estar formant part de qualsevol companyia de teatre professional.

Guillot també ha efectuat un repàs de les aportacions que han fet els alumnes dels diferents grups de teatre a l’agenda cultural i festiva vinarossenca, participant tant en molts esdeveniments com ara l’arribada de Carrnestoltes amb Xarxa teatre, la lectura dramatitzada el al dia 21 d’abril durant la Fira del Llibre o la participació al Casal jove per  a la agenda de Halloween, o l’experiment que va tenir lloc a l’auditori, amb el públic segut a l’escenari i utilitzant les diferents capelles de manera simultània per traslladar textos escollits per els mateixos alumnes. D’aquest últim projecte Guillot ha manifestat sentir-se especialment satisfet. A més, cl destacar que han realitzat representacions en auditoris i teatres d’àmbit comarcal.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.