Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda

1800 firmes per a preservar el Montsià

La plataforma Salvem lo Montsià lliura les signatures recollides durant la campanya contra l’extracció d’argiles a la corporació de l’Ajuntament d’Ulldecona

A l’explotació de 12 hectàrees en funcionament, pretenen sumar-ne una altra d’11 a menys de 200 metres de l'assentament pre-ibèric de La Ferradura

La Plataforma Salvem lo Montsià feia ahir mateix  lliurament de les signatures recollides en contra de l’extracció d’argiles que està realitzant l’empresa Cemex al terme d’ Ulldecona. Es tracta de “preservar” la serra del Montsià d’una acció que, com indiquen des de la plataforma, efectuen des de l’empresa per tal de procedir posteriorment a la fabricació de porlant.

Com explicava el portaveu de Salvem lo Montsià, Manel Mas, “s’estan emportant la terra més fèrtil. Ara mateix tenen  una explotació de 12 hectàrees en funcionament  i està prevista obrir-ne un altra d’11, i això és el que volem evitar”, declarava. Aquesta nova explotació se situaria a menys de 200 metres de l'assentament pre-ibèric de La Ferradura.

A més del lliurament de les signatures, el col·lectiu ha fet entrega d’una sol·licitud de protecció de la zona a tots els regidors que composen la corporació municipal. es tracta d ‘una proposta per incloure 20 polígons en el catàleg de Bens cultural de Interès Local. Es tractaria d’aconseguir una eina de protecció i aturar,, alhora, l’espoli d’oliveres monumentals, ja que a Catalunya no existeix una llei de protecció herbàcia. “Demanem una protecció de la falda del Monstsià, no sols perquè Cemex pugue ampliar l’explotació, sinó perquè no segueixi l’espoli d’oliveres de la zona, degut a que el Govern català no s’ha ficat les piles”. El portaveu incidia en que el País Valencià si disposa d’aquesta llei de protecció a la quall fa poc s’ha sumat Murcia. Per la seua part, l’alcaldessa d’Ulldecona, Nuria Ventura, manifestava que si l’acció era positiva per al poble d’Ulldecona, entenc que aconseguirem un ampli consens”. Tot i això, ha puntualitzat que cal estudiar totes les propostes. 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.