Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda

Juan del Rio oferirà una conferència sobre transicions a la Biblioteca de Vinaròs

alícia coscollano

El pròxim dia 11 de juny, dijous, a les 19 h, Juan del Rio visitarà al Biblioteca de Vinaròs per tal d’oferir una conferència . Sota el títol ‘En transició cap a una societat post-petroli’ Del Rio ens donarà els eixos fonamentals per tal d’aportar claredat i establir línies d’actuació que poden estar al nostre abast.

La xerrada de Del Rio se suma a anteriors conferències -en les quals hi participa La Calamanda en conjunció amb la Plataforma Anti fracking, Ecologistes en Acció i altres col·lectius- que han comptat amb ponents del nivell com Jose Anastasio Urra Urbieta, Jordí Solé i Ollé o Ferran Puig Vilar en un intent per fer pedagogia al voltant del medi ambient, la sostenibilitat, i un món abocat necessàriament a la recerca de recursos no invasius que ens puguen permetre contenir o mitigar el col·lapse.

De Juan podem destacar que ésAgent de canvi, Biòleg, dissenyador i educador per a la sostenibilitat. Format en la UPC, Schumacher College i a Findhorn. És un dels impulsors del Moviment de Transició en l'estat espanyol, formador oficial de transició, membre de Cardedeu en Transició i coordinador de Transició Sostenible. A més és autor de la recent publicada Guia del moviment de Transició.

Com ell mateixa explica, “vaig néixer en 1980 a Logronyo per a poc després arribar a Mallorca on vaig passar la meua infància i joventut. Des de petit m'ha fascinat la lectura, la naturalesa, els viatges i la fotografia. Canviï les Illes Balears per les Canàries, llicenciant-me en Biologia a la Universitat de la Laguna. Posteriorment, després de diversos anys alternant viatges i experiències a França, Madagascar o Irlanda, vaig aterrar en el 2007 a Barcelona on vaig estudiar un màster de Sostenibilitat en la UPC i em vaig involucrar en diferents iniciatives socials. Aquestes experiències em van permetre desenvolupar una visió més global i sistèmica del món i connectar amb múltiples persones i projectes, motivant-me a treballar de ple en la creació d'alternatives de futur sostenibles”.

Juan del Rio compta amb nombrosos articles i documents publicats, com ara:

 

Educador

Sóc formador oficial de transició i part de l’equip docent del Insitut Ecohabitar.  Ha dissenyat i realitzat múltiples tallers sobre transició, sostenibilitat comunitats sostenibles, decreiximent, economia alternativa i permacultura social, dinàmicas participatives i altres  temes relacionats, en castellà, català i anglés, en llocs com:

  • Madrid, Barcelona, Cardedeu, Mallorca, Gran Canaria o Marbella.
  • Londres, Copenhague o Liubliana.

Ha impartit clases en centres como ara:

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.