Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express

Benicarló reclama el compliment de la promesa sobre l'increment dels trens de Rodalies


L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha participat en la reunió amb els alcaldes dels municipis valencians afectats per la falta d'inversions en les línies de Rodalies, on ha demanat al Govern d'Espanya que faça front als compromisos anunciats d'inversió i d'augment de l'oferta de trens

«Des de fa anys, les comarques del nord de la província de Castelló patim una situació d'abandonament greu en l'àmbit de les comunicacions i ja és l'hora que el Govern d'Espanya faça front als compromisos anunciats». Així ha començat l'alcaldessa de Benicarló la seua intervenció en la reunió d'alcaldes de municipis afectats per la falta d'inversions en les línies de Rodalies, una convocatòria realitzada per la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que ha reunit nombrosos representants de municipis que reclamen millores en el servei de Rodalies.

Miralles, que ha estat una de les cinc autoritats municipals que ha intervingut a l'acte, al costat del director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha constatat que «actualment, l'oferta de trens en les estacions de Vinaròs, Benicarló-Peníscola i Alcalà de Xivert és de quatre regionals diaris per sentit». «Una oferta -ha assegurat l'alcaldessa- totalment insuficient que genera constantment problemes als usuaris, ja siguen treballadors, turistes o persones malaltes i que tenen el seu punt de màxima gravetat durant els caps de setmana, quan els estudiants necessiten desplaçar-se a les capitals on es troben els centres universitaris».

Per això, Xaro Miralles ha demanat que «es materialitzen les promeses del Govern i s'establisca un augment substancial de les freqüències horàries en els trens de la línia Castelló-Vinaròs». L'alcaldessa ha exigit «trens de rodalies que donen servei cada dos hores entre els municipis de la comarca i les diferents capitals administratives» i que «es faça efectiva la inversió de 1.437 milions d'euros en 9 anys que va prometre el Govern», en referència al Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana que va anunciar fa uns mesos el Ministeri de Foment.

Segons dades de la Generalitat Valenciana, els trens de Rodalies de la Comunitat Valenciana donen servei a 3,6 milions de valencians i valencianes (2 de cada 3 ciutadans) i registren un total de 37 milions de viatges a l'any.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.