Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express

Destinen 365.000 euros a la millora i adequació del polígon industrial 'El Collet' de Benicarló

Les millores consisteixen en la senyalització vertical i horitzontal, el canvi a il·luminació led de les 295 fanals de la zona industrial i la instal·lació de càmeres connectades a la policia local

Climent destaca la necessitat d'invertir en els polígons per dinamitzar l'economia productiva, "hem trobats polígons realment abandonats"

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i la directora general d'IVACE, Júlia Company, han visitat aquest matí acompanyats per l'alcaldessa de la ciutat, Xaro Miralles, les instal·lacions del polígon industrial 'El Collet 'de Benicarló per realitzar un seguiment a les obres de millora i adequació que s'estan duent terme a la zona industrial de la localitat.
Com ha recordat l'alcaldessa, es tracta d'un polígon conformat en realitat per tres polígons, l'anomenat El Collet, però a més complementat pel sector Mercat 2 i el sector Mercat. La inversió que s'ha destinat a aquestes obres s'eleva a 365.000 euros i l'actuació haurà d'estar finalitzada abans que finalitzi l'any.

Les millores consisteixen en el canvi de senyalització tant vertical com horitzontal, el canvi de la il·luminació de tota la zona -que transformarà en led 295 fanals- i la instal·lació de càmeres que estaran connectades a la Policia Local. La modificació en la il·luminació repercutirà especialment en una millora en l'eficiència energètica del polígon i en una optimització i estalvi considerable, com ha assenyalat Miralles, incrementat pel canvi del cablejat vinculat a la il·luminació de l'àrea. "Aquestes actuacions van a millorar la competitivitat de totes les empreses aquí instal·lades i millorar les vies públiques".

Es posen en valor zones industrials de l'Alt i Baix Maetrat i els Ports

Per la seua banda, Climent ha destacat la necessitat de tractar les àrees dels polígons industrials com si pertanyessin realment al nucli urbà, invertint en el seu manteniment i desenvolupament. Es tracta de destinar més recursos a aquestes zones, que "des de la Conselleria el tema de la modernització dels polígons és una aposta molt decidida amb motiu és dinamitzar la nostra economia i posar en valor l'economia productiva. És la primera vegada en tota la democràcia en el nostre territori en el qual s'ofereixen aquests ajuts i volem posar-les en valor, així com també la vertebració del nostre territori, per això aquest primer any les hem posat en valor a l'Alt i Baix Maetrat i als Ports, zones a priori una mica abandonades per l'administració ". "Una economia productiva per la qual està treballant d'un amanera fort i potent el Consell".

Climent també ha remarcat altres inversions que s'estan duent a terme per part del Consell, "s'està invertint en xarxa separativa, en fibra òptica o en eco-parcs". "L'ajuda és al 100%, una mica importantíssim, i l'any 2018-2019 arribarem a tot el territori ia totes les comarques a les que no hem arribat al 2017, i ho farem amb caràcter plurianual, és a dir, un tant per cent d'inversió de manera directa per a aquelles comarques que encara no han rebut aquesta ajuda en el 2018 i el mateix per cert d'inversió per al 2019 ". Així es pretén arribar a tots aquells polígons que les diferents corporacions indiquin. Es destinen recursos així, per tant i com ha indicat el conseller, "al fet que els polígons puguin ser tractats com a nucli antic de les poblacions i que la gent es trobi com a casa, perquè ens hem trobat amb polígons realment abandonats". Això repercutirà favorablement en tot el teixit econòmic productiu, com ha manifestat Climent.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.