Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express

Peníscola es situa com a localitat pionera en mapes turístics amb un innovador Geoportal

L'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Peníscola ha impulsat la geolocalización de recursos turístics en mapes interactius orientats al turista familiar i sobre la Peníscola de Cine

Imatges en 360º il·lustren en GoogleMaps els recursos turístics de la destinació

La regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Peníscola ha presentat “un geoportal, un projecte de mapes online que localitzen i virtualizan en fotografies 360º les dues experiències més consolidades en la promoció de la destinació: Peníscola de Cinema i Peníscola familiar”, tal com l0 ha definit el seu desenvolupador, Gersón Beltran, de la Universitat de València i la consultora especialitzada en màrqueting online i tecnologia geoespacial Marketingeo, de la qual forma part també Agustín Arambul, com a especialista en turisme v irtual.
L'objectiu d'aquesta acció pionera a la Comunitat Valenciana ha estat “oferir al turista diferents mapes online perquè trobi amb facilitat els recursos i serveis que requereixi, així com facilitar el seu mobilidad en la pròpia destinació” , ha ampliat Beltrán, en “una aposta clara per la innovació per millorar la competitivitat de la destinació turística” tal com ha valorat l'alcalde, Andrés Martínez, durant la presentació de la nova eina, “indispensable.
Els mapes creats associen les localitzacions identificades als dos productes turístics que, de forma estratègica, està promocionant la destinació: el turisme familiar i el turisme vinculat a la condició de ciutat plató de la localitat. Així, des de diferents llocs web, el perfil de turista interessat a viatjar amb la seva família troba geolocalizados en aquesta tecnologia recursos com a allotjaments certificats amb el segell de turisme familiar, restaurants amb menú infantil, parcs de jocs, zones d'oci pels més petits, centres mèdics, farmàcies o l'Àrea Infantil de la platja.
Pel que fa a l'oferta de Peníscola de Cinema, els mapes identifiquen les localitzacions les pel·lícules i sèries rodades a la ciutat plató amb informació addicional sobre cada rodatge.
“Informació útil abans del viatge, per preparar les v isitas i rutes; durant el mateix, doncs idetinfica recursos i serveis amb facilitat; i després de l'experiència, ja que permet compartir-la” ha ampliat el propi alcalde, que ha felicitat a l'àrea de Turisme per la iniciativa i ha informat als empresaris del sector que tota la informació pot integrar-se en les seves pròpies plataformes web, “amb l'objectiu que aquesta faciliti les estades i es prescrigui com una eina d'utilitat per a la confecció i el gaudi de l'experiència turística”.

Tour virtual

El munícipe ha informat sobre “la pedagogia necessària per a l'ús d'aquestes tecnologies”, concretant que al llarg de l'estiu es duran a terme tallers amb els turistes i visitants per al maneig de les aplicacions i eines a disposició, així com de la confecció i ús d'ulleres 360º que seran útils per veure les imatges que l'àrea de Turisme ha posat a la disposició de tots els usuaris en Google Maps, en un tour virtual. Gairebé un centenar d'imatges que mostren els enclavaments més bells de la destinació, així com els recursos posats en valor, a més de mig centenar de fotos aèries “amb tecnologia fotogràfica que mostra l'entorn de la localització per complet en una aplicació amb navegador que empra pràcticament tot aquell que usa smartphone” ha indicat Martínez.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.