Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

activisme

L’IES Ramon Cid lliura un taló de 3235 euros a la ONG Save the Children

Els diners recaptats durant una cursa solidària serviran per a contribuir a necessitats dels infants del tercer món com ara la contribució a la potabilització de l’aigua

Durant l’acte de lliurament es va fer entrega dels trofeus de la II Copa de Raspall de Pilota Valenciana

text: alícia coscollano/fotos: premsa de Benicarló

L’IES Ramon Cid, un del centres d’ensenyament de secundaria de Benicarló s’ha implicat en la ONG Save de Children per tal de donar suport en aspectes tant importants en la vida de la infantesa de països del tercer món com la potabilitat de l’aigua. Per tot això i tenint com a base aquest esperit de solidaritat, des de l’institut,  que promou l’activitat física com un element essencial per a establir les bases d’una bona salut,  el dia 6 d’abril celebraven la cursa ‘Kms per la Solidaritat’, una iniciativa que aglutina dos vessants fonamentals, la solidaritat i l’esport i en la qual diferents equips d´escolars van recórrer, a la carrera, un circuit urbà per diferents zones de la ciutat, amb un total de nou kilòmetres. En esta activitat, va jugar un paper fonamental el departament d´Educació Física que dirigeix el professor José Luis Segura Monterde.

Així, en aquella jornada intensa es van córrer un total de 1 120 km., amb la consecució d’un fita significativa, l’aportació econòmica de 3.235 euros. L’èxit de la jornada va ser possible gràcies a la col·laboració de tot el centre amb la col·laboració de la Policia Local i la Brigada de Serveis i Caixa Benicarló, com explicava Segura, acompanyat per l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i Lucia Martínez, responsable d’Incidència política i sensibilització de Save the Children a la qual es feia lliurament del taló amb els diners recaptats.  

La convocatòria servia també per tal de fer entrega dels trofeus de la II Copa de Raspall de Pilota Valenciana patrocinada per la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Benicarló. En una primera fase, en equips de tres, els enfrontaments es realitzen en les classes d’Educació física entre l’alumnat de cada grup. En la segona fase, les eliminatòries es realitzen a l’hora de l’esbarjo, amb la dinamització dels patis actius.

Les medalles han estat en la categoria de finalistes de la Final B per a Paula Marco, Mateu Miralles i Ana Galán, de segon d’ESO A. Els campions de la Final B són Borja Moya, Miquel Aviñó i Adrià Espill, de segon d’ESO C. Els finalistes de la Final A són Mohamed Bougeda, Vlad Rusu i Salvador García, de segon d’ESO C. Cloien l’acte de lliurament els guanyadors de la final A: Hugo Vicent , José Anglés i Marc Llopis, alumnes de segon d’ESO A. 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.