Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

activisme
Manifest Salvem lo Montsià

Manifest Salvem lo Montsià

Fa uns anys, a Ulldecona i poblacions veïnes va  haver hi un fet curiós, i és que la gent  es va organitzar espontàniament per tal d’aturar unes projectades explotacions de  marbres al bell mig de la serra de Montsià; aquest moviment es va agrupar sota el lema SALVEM LO MONTSIÀ, i va aconseguir aturar (amb l’ajut inestimable de propietaris afectats) les preteses explotacions. Reprenent aquest esperit és que tornem a enarborar SALVEM LO MONTSIÀ, ja que l’emblemàtica serra (que dona nom a la comarca on vivim) torna a patir greus  problemàtiques que amenacen altre cop el nostre patrimoni. Podem enunciar els principals punts negres, que, dissortadament, no són els únics:

*Extraccions d’argiles, a Ulldecona.

*Extraccions de roques, a Alcanar (i a Ulldecona, a la serra de Godall).

*Espoli d’oliveres centenàries, a tota la serra.

*Espoli de terres fèrtils, a tota la serra.

Contaminació (el principal focus és la fàbrica de ciment, a Alcanar, que crema residus a la seva planta, generant dioxines i furans–segons dades de GREENPEACE-; però tampoc es pot obviar la pluja àcida, provinent de la Tèrmica d’Andorra, a Terol)

Per tot això és que, un seguit de gen, convoca aquesta primera trobada a Ulldecona, al saló de plens de l’Ajuntament, dilluns 9 de Novembre a les 20 hores, per tal de donar a conèixer en més profunditat aquestes problemàtiques i posar en comú la voluntat de preservar aquest emblemàtic espai natural, patrimoni de tots (i no només dels que en treuen un profit econòmic a curt termini, a costa de l’espoli dels recursos  de tothom).

Us hi esperem!

 

 

 

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.